Geen resultaten gevonden

Asperges à la gourmande. Drie recepten voor fijnproevers.

Nieuws
Asperges à la gourmande. Drie recepten voor fijnproevers.

Drie recepten voor fijnproevers.

Niet dat er iets mis is met de klassiekers (à la Flamande blijft waanzinnig goed), maar met witte asperges kan je nog zoveel meer. Rauw, gegrild, gepickeld, geroosterd, gefrituurd: de opties zijn eindeloos. Check snel onze recepten en druk je stempel op het aspergeseizoen!

Recept 1: Gegrilde asperges met misoboter & sesamcrunch

Die licht rokerige toets van de grill, gecombineerd met umami van misoboter. Onweerstaanbaar.

Bereiding: Gril de witte asperges tot ze licht blakeren. Smelt Delizio Gourmet Bakken & Braden en meng met witte miso, limoensap en chilivlokken. Lepel rijkelijk over de asperges en werk af met geroosterde sesamzaadjes en lente-ui.

Recept 2: Ceviche van witte asperge met citrus & jalapeño

Fris, pittig en onverwacht. Dat zal je klanten zeker wakker schudden.

Bereiding: Schil de witte asperges en schaaf ze in dunne linten. Marineer 10 minuten in limoensap, sinaasappelzeste en Delizio Sojaolie. Voeg fijne ringetjes jalapeño toe, werk af met koriander en serveer ijskoud.

Recept 3: Krokante aspergefriet met truffelmayonaise

Comfortfood, maar met klasse. Verslavend.

Bereiding: Snijd dikke witte asperges in frietvorm. Blancheer kort en dep droog. Haal door bloem, opgeklopt eiwit en panko. Frituur goudbruin in Delizio Gold. Serveer met huisgemaakte truffelmayo of een luchtige bearnaise.

Nu is het aan jou

Geïnspireerd? Top, maar druk vooral zélf jouw stempel op je aspergemenu. Combineer met zoute kazen, frisse citrus of gefermenteerde kool. Laat de klassieke, elegante plating even links liggen en experimenteer met streetfoodrecepten à la kapsalon. The kitchen is yours.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Verlekkerd op meer Delizio? Geef je e-mailadres in en ontdek alle nieuws en inspiratie vanop de eerste rij.

Jouw e-mailadres

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief!