Geen resultaten gevonden
Valentijnsrecepten met smaak en afrodisiacum in jouw restaurant

Cupido schiet op Valentijn met mes en vork

Nieuws
Cupido schiet op Valentijn met mes en vork

Februari, en dan vooral de veertiende, is gekend voor zijn amoureuze bijklank. Het is dé tijd van het jaar voor koppels om samen ergens een romantisch stukje te gaan snijden. Wij weten dan ook uit goede bron dat onze kleine Cupido tijdens deze dagen eigenlijk niet schiet met pijlen, maar met mes en vork. Want liefde gaat door de maag, en die maag vul je dan best met afrodisiac.

Valentijnsrecepten met smaak en afrodisiacum in jouw restaurant

Afrodisiaca?

Afrodisiaca zijn de ondeugende hartenbrekers van de culinaire wereld, ontworpen om de liefde een extra zetje te geven. Of het nu oesters, chocolade of een snufje saffraan is – het draait allemaal om gerechten die niet alleen smaken, maar ook voelen als pure romantiek op een bord. Hieronder vind je de afrodisiaca waarvan wij weten dat ze de temperatuur in jouw zaak zullen doen stijgen.

Watermeloen, vijgen, honing, amandelen, avocado, saffraan, chocolade, basilicum, chilipepers, knoflook, rode wijn, oesters, granaatappel, gember.

Chef, wel opletten: afrodisiaca zijn niet zomaar ingrediënten voor een gerecht, maar voor een ervaring. Ze voegen complexiteit en diepte toe, en prikkelen ook de verbeelding van je klanten. Saffraan, bijvoorbeeld: dit gouden poeder geeft niet alleen kleur en luxe aan je risotto, maar straalt ook pure elegantie uit. Of chilipepers, die schudden niet alleen de smaakpapillen wakker, maar laten ook ook het hart sneller kloppen. Het draait allemaal om de juiste balans. Niet te veel, niet te weinig, juist genoeg. Het moet natuurlijk ook geen orgie worden.

Valentijnsrecepten met smaak en afrodisiacum in jouw restaurant

Chef it up!

Waarom zou je als chef afrodisiaca op je menu zetten? Stel je voor, als opwarming: een voorgerecht van granaatappel, basilicum en avocado, dat niet alleen fris en licht is, maar ook een subtiele knipoog geeft naar de romantiek van de avond. De actie: een hoofdgerecht waar gember en knoflook samenkomen in een krachtige, hartverwarmende saus. En de climax: een chocoladedessert met honing en een hint van rode wijn – pure decadentie op een bord. Dit zijn de details waarmee je je zaak onderscheidt en zorgt dat gasten niet alleen terugkomen, maar je ook aanraden als dé plek waar de nacht van hun leven begon.

Goesting gekregen? Wij ook.

Hieronder vind je de drie recepten van hierboven, maar doe vooral je ding. You’re the chef. Creëer erop los en doe het met de kwaliteitsproducten van Delizio. Check hier welke jij nodig hebt!

1. Frisse granaatappelsalade met avocado en basilicum

Ingrediënten: Granaatappelpitten, rijpe avocado, verse basilicumblaadjes, olijfolie, citroensap, zout.

Bereiding: 
Snijd de avocado in blokjes en meng met de granaatappelpitten en gescheurde basilicumblaadjes. Besprenkel met een dressing van olijfolie, citroensap en een snufje zout. Perfect als licht voorgerecht.

2. Pittige gember-knoflooksaus

Ingrediënten: 
Verse gember, knoflook, sojasaus, honing, chilivlokken, sesamolie.

Bereiding: 
Rasp de gember en knoflook en bak kort in sesamolie. Voeg sojasaus, een lepel honing en een snufje chilivlokken toe. Laat inkoken tot een krachtige saus. Ideaal over gegrild vlees of geroosterde groenten.

3. Chocolade-honingmousse met rode wijn

Ingrediënten: 
Pure chocolade, slagroom, honing, rode wijn.

Bereiding: 
Smelt de chocolade au bain-marie en roer er een scheutje rode wijn door. Klop de slagroom op met honing en vouw voorzichtig door de chocolade. Laat opstijven in de koelkast en serveer met een scheutje extra wijn voor de finishing touch.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Verlekkerd op meer Delizio? Geef je e-mailadres in en ontdek alle nieuws en inspiratie vanop de eerste rij.

Jouw e-mailadres

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief!