Geen resultaten gevonden

Frituren tijdens de feestdagen: een cadeau?

Nieuws
Frituren tijdens de feestdagen: een cadeau?

Ontmoet Michael en Wendy van Frituur 2170 MxM uit (jawel) Merksem. Zij vertellen hoe ze in het frituren rolden, hoe hun frituur de feestdagen meemaakt en hoe zij die als frituristen meemaken. Goesting in? Het leest als een snack.


“Over het algemeen mogen wij niet klagen tijdens de feestdagen.”

Het begin van Frituur 2170 MxM

Hoe lang zitten jullie al in de frituurwereld? Wat bracht jullie hier naartoe?
Ik (Michael) ben sinds 2006 actief, toen ben ik samen met mijn zus een frituur begonnen in Schoten. Mijn zus had tijdens haar studententijd altijd in een frituur gewerkt en werd daar echt gepassioneerd door. Ze wilde graag haar eigen zaak starten, maar vond geen geschikte zakenpartner. Dat is waar ik in beeld kwam.

We hebben zes jaar lang samen de frituur gerund, en ook ik raakte helemaal verknocht aan de wereld van frituren. Daarna bleef ik actief in de sector, onder andere als chauffeur. Het is duidelijk dat frituren mijn passie is geworden!

In die tijd leerde ik ook mijn vrouw kennen, die toen hoofdverpleegkundige was in een rusthuis. Toch bleef het bij mij kriebelen om opnieuw een eigen zaak te starten. Na veel overleg en een zoektocht naar het juiste pand, hebben we de sprong gewaagd. Met een kindje op komst, mijn vrouw die haar baan opzegde, en na heel wat verbouwingen, hebben we in 2019  samen Frituur 2170 MxM geopend. En dat loopt sindsdien als een trein!

Feest voor de frituur

De feestdagen komen eraan. Voelen jullie dat al in de frituur?
Op dit moment nog niet echt, nee.

Is het dan drukker bij jullie tijdens de feestdagen?
Het is zeker geen mindere periode! Natuurlijk zijn we op kerstavond, kerstdag en oudjaar gesloten, dus die dagen vallen sowieso weg. Tijdens corona hebben we wel eens open gedaan met kerst, maar dat was een uitzondering.

Over het algemeen mogen wij niet klagen tijdens de feestdagen. Op nieuwjaarsdag, bijvoorbeeld, wanneer de helft van het land een kater heeft, wil niemand koken. Dan komen ze naar de frituur voor wat ‘hangover food’.

Hoe verklaar je die drukte rond de feestdagen?
Het is voor veel mensen een hectische periode. We merken dat naarmate de feesten dichterbij komen, mensen sneller een frietje komen halen. Ze zijn druk bezig met cadeaus zoeken, feesten voorbereiden en meer. Koelkasten zitten vaak vol met eten voor de feestdagen, of alle kookpotten zijn al in gebruik voor de voorbereidingen.

Bovendien is het kerstvakantie: de kinderen zijn thuis, en na een daguitstap is er niets beter dan een lekker pak frieten.

Veranderen jullie de openingsuren tijdens de feestdagen?
Nee, onze openingsuren blijven hetzelfde, ook tijdens de feestdagen. Consistentie werkt het best.

Feest voor de friturist

Hoe vieren jullie zelf de feestdagen? En serveren jullie dan thuis frietjes?
Meestal niet. Tijdens de feestdagen worden wij bediend bij onze (schoon)ouders! Dat zijn dan echt de traditionele kerstmaaltijden.

Hebben jullie zelf eigenlijk nog zin in frieten?
Zeker! We eten elke dag van onze frieten, maar natuurlijk geen hele porties. We proeven genoeg om te weten of de kwaliteit goed is. Bij onze bezorgers, vooral studenten die tijdens een vakantie soms de hele week werken, kan het gebeuren dat ze op het einde van de week eerder zin hebben in een boterham (lacht).

Zelf moeten we ook oppassen, want het is verleidelijk. Op frituurbeurzen, zoals waar Delizio staat, zijn we de hele dag aan het proeven. En dan ’s avonds nog een diner erbij! Maar het zou vreemd zijn als we niet meer van ons eigen product zouden houden. Als dat gebeurt, kan je er beter mee ophouden.

Is er een bepaald product dat tijdens de kerstperiode extra populair is?
Niet echt, maar we maken altijd een curryworstkerstboom die klanten gratis meekrijgen. Daar krijgen we heel leuke reacties op!

Kleden jullie de zaak feestelijk aan?
We zorgen meestal voor een feestelijk raam. Dat wordt gedaan door een gespecialiseerde firma die dat ook voor cafés en winkels verzorgt. Maar verder zijn we niet echt van de grote ‘tralala’.

Hoe pakken jullie concurrenten dat aan?
Iedereen doet dat op z’n eigen manier. Sommigen gaan helemaal los, bijvoorbeeld door in kostuum te werken. Maar dat is niet echt ons ding.

Als laatste, is het economisch slim om bijvoorbeeld met een kerstmuts klanten te bedienen?
Een grote return on investment zal dat niet opleveren (lachen). Sinds corona bestellen veel klanten hun frieten online. Slechts 20% van onze bestellingen wordt hier aan de toog doorgegeven. Dus we zouden die kerstmuts maar weinig laten zien.

Maar goed, als je het leuk vindt om te doen, waarom niet? Wij geloven vooral dat je product zichzelf moet verkopen. Dat is het allerbelangrijkste.

Vragen Delizio

Wat is jullie favoriete Delizio-frituurvet / product(en)?

Delizo Rundvet. Absoluut. En de Bakken & Braden hebben we onlangs ook echt leren kennen. Top!

Zijn er bepaalde Delizio gadgets dat je graag op de markt zou willen zien?

Frietopgooiers, t-shirts, serviettehouders, …

Waarom zou je Delizio en Delizio-producten aanraden? En aan wie?
Kwaliteit, smaak, veel langere bakduur, prijs-kwaliteit héél goed, promoties.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Verlekkerd op meer Delizio? Geef je e-mailadres in en ontdek alle nieuws en inspiratie vanop de eerste rij.

Jouw e-mailadres

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief!