Geen resultaten gevonden

Ga voor de smaak van echte Belgische frieten!

Nieuws
Ga voor de smaak van echte Belgische frieten!

Ga voor de smaak van echte Belgische frieten!

French fries zeggen ze in de engelstalige delen van de wereld en dat kan niet verder van de waarheid liggen. Frieten zijn Belgisch en alleen wij Belgen weten dan ook hoe echte frieten smaken.

Hoe het moet

Op het internet, in kookboeken en via via worden allerhande tips en tricks verspreid over welke manier de beste is om frieten te snijden, bakken en serveren. De gemene deler van al deze zienswijzen is deze:

De voorbereiding

  • Snijd aardappelen in staafjes van 6 mm dik.

  • Spoel grondig en laat 30 minuten weken in koud water met azijn of citroensap.

  • Droog goed af met een schone doek.

Het bakken

  • Eerste bak: frituur op 150 – 160 °C gedurende 5-6 minuten. Laat uitlekken en afkoelen.

  • Tweede bak: frituur op 180 – 190 °C voor 2-3 minuten tot goudbruin.

Hoe het beter moet

Bij Delizio gaan we akkoord. Zo bak je inderdaad goede frieten, maar de kunst zit erin om hele goede frieten te kunnen bakken. En die kwaliteit bereiken, doe je door de juiste producten te gebruiken.

Aardappelen

Je gebruikt best aardappelen met een hoog zetmeelgehalte en een laag vochtgehalte. Deze combinatie bevordert het knapperige dat frieten moeten hebben aan de buitenkant en het heerlijke zachte dat ze aan de binnenkant hebben. Enkele goede soorten om te gebruiken zijn:

  • Russet

  • Idaho

  • Bintje

Aardappelen die te veel water bevatten vermijd je best als je niet graag slappere en zwaardere frieten serveert in jouw zaak. Veel water zorgt er namelijk voor dat de frieten minder krokant worden en meer olie of vet gaan opnemen.

Olie of vet: wat kies je voor frieten?

En dan komen we bij het echte geheim van lekkere frieten: de vetstof.

Waar echte Belgische frituren hun frieten bakken in rundvet, ligt dat in de gemiddelde horecazaak moeilijker. Friteuses die geen hele dag moeten draaien, draaien best op olie. Olie wordt sneller warm en is dus flexibeler om mee te werken in een restaurant. Echter mist het alleen die authentieke smaak van de échte Belgische friet.

Maar dat probleem is niet meer. Want bij Delizio kan je nu staven Rundvet van 2,5 kg bestellen en deze naar believen toevoegen aan jouw frituurolie. Dat heeft drie enorme voordelen:

  • Het Delizio Rundvet zorgt ervoor dat jij vanaf nu frieten serveert die ruiken, smaken en voelen zoals échte Belgische frieten dat zouden moeten doen.

  • Jij bepaalt zelf hoeveel Rundvet je toevoegt aan je olie. Onze aanbevolen verhouding: 70% Delizio frituurolie en 30% Delizio Rundvet.

  • Jouw friteuse zal flexibel blijven. Heb je even geen frieten nodig? Zet hem uit. De mix van olie en vet blijft voldoende vloeibaar om snel opnieuw op te warmen.

Blijf dus vooral doen wat jij het beste doet in jouw keuken maar weet dat de smaak van de échte Belgische friet maar een knop verwijderd is.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Verlekkerd op meer Delizio? Geef je e-mailadres in en ontdek alle nieuws en inspiratie vanop de eerste rij.

Jouw e-mailadres

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief!