Geen resultaten gevonden

Knollen zijn de knallers van elk smakelijk najaarsmenu

Nieuws
Knollen zijn de knallers van elk smakelijk najaarsmenu

Knollen zijn de knallers voor een smakelijk najaarsmenu

De herfst is aangebroken en dat betekent warme, hartige smaken op je menu. Knollen zijn dan dé ingrediënten die je nodig hebt. Het zijn dan ook klassiekers die nooit teleurstellen! Net zoals onze oliën en vetten dus, maar dat terzijde. Knollen zijn veelzijdig, krachtig en kunnen je gerechten naar een nieuw niveau tillen. Met hun diepe, aardse tonen en unieke texturen bieden ze heel wat mogelijkheden in de keuken. Knallen met knollen? Doen we.

Vertrouwde perfectie

Als het op knolgerechten aankomt op het menu, dan kennen we allemaal de usual suspects. Pastinaak, knolselderij, aardpeer. De klassiekers uit grootmoeders keuken dus. Maar waarom? Omdat ze lekker zijn. Punt.

Pastinaak, bijvoorbeeld. Geroosterd krijgt deze knol een licht zoete smaak en een perfecte karamellisatie. Of je nu een bijgerecht maakt of er een crème van draait, met pastinaak scoor je altijd. Dan is er ook nog aardpeer, een ondergewaardeerde parel. Geroosterd, gepureerd of in een salade: aardpeer voegt altijd textuur en diepte toe.

En knolselder? Dat is een knaller van een ingrediënt. Puree, soep, gratins – het kan allemaal. Maak een romige knolselderpuree en serveer hem naast een stuk wild. Zo verwen je jouw gasten met een heerlijk smaakpalet. Serieus, ze zullen hun vingers erbij aflikken.

Aan de slag met klassiekers:

Easy crème van pastinaak

Fruit fijngesneden ui en look aan in Delizio Gourmet Bakken & Braden. Voeg de geschilde en in blokjes gesneden pastinaak toe en kleur aan. Giet er groentebouillon bij en laat pruttelen tot de pastinaak gaar is. Giet af en pureer met een staafmixer. Voeg room toe tot de gewenste dikte. Kruid af met peper en zout. Serveer bij een feestelijk diner.

Gooi eens wat nieuws in de mix

Wil je écht indruk maken? Stap uit je comfortzone en kies voor knollen die jouw keuken waarschijnlijk nog niet gezien heeft. Er zijn namelijk een paar fantastische, minder bekende exemplaren die absoluut de moeite waard zijn. Ken je ze toch al? Respect.

Yacon is een goed bijvoorbeeld. Deze knol komt oorspronkelijk uit de Andes, maar wordt ook in onze contreien geteeld. Hij is krokant en zoet - denk aan een mix van peer en appel. Verwerk hem rauw door een frisse herfstsalade of maak een tartaar van schelvis met yacon als knapperige, zoete accent.

Of wat dacht je van crosne? Waarschijnlijk nooit van gehoord, toch? Het is een kleine, kronkelige knol met een nootachtige smaak en een fijne bite. Blancheren, Gourmet Bakken & Braden erover, en klaar. Crosne kan de perfecte finishing touch zijn voor een gerecht met foie gras, of als garnituur bij gebakken paddenstoelen en geroosterde pompoen. Het zijn dit soort details die het verschil maken.

Aan de slag met nieuw:

Salade met yacon

Snijd yacon, wortel en groene appel in julienne. Maak een dressing op basis van Delizio Olijfolie Extra Vierge, limoensap, honing, zout en peper. Meng onder de julienne. Voeg gehakte koriander of munt toe voor extra frisheid. Werk af met geroosterde pompoenpitten voor een knapperige bite. Serveer bij gegrild vlees of vis.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Verlekkerd op meer Delizio? Geef je e-mailadres in en ontdek alle nieuws en inspiratie vanop de eerste rij.

Jouw e-mailadres

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief!