Geen resultaten gevonden

Tips voor de perfecte steak-friet op je menu

Nieuws
Tips voor de perfecte steak-friet op je menu

Tips voor de perfecte steak-friet op je menu

Van het restaurant in de stad tot een brasserie onder de kerktoren: steak-friet is dagelijkse kost voor elke horecazaak. Maar het is ook een gerecht waarin jouw vakmanschap en productkeuze uitblinken. De juiste steak, een saus die durft te verrassen en frieten die knallen met elke hap: dat is voor jou het verschil tussen een klassieker en een gerecht dat aan de ribben blijft plakken.

1. De steak: lokaal vlees met een verhaal

In België hebben we goud in handen als het op vlees aankomt;  en toch vergeten we dat soms. Onze veeboeren leveren dan ook topkwaliteit. Farm to fork is geen marketing, het is de logica zelve. Elke steak die je op tafel zet, is een kans om te tonen dat lokaal niet alleen duurzaam is, maar ook een waanzinnig lekkere keuze.

Vier keuzes voor Belgisch topvlees:

Belgisch wit-blauw

Een rund met finesse, waarvan het vlees net dat beetje extra diepte heeft. Dankzij de indrukwekkende spiermassa krijgt het vlees een perfecte vlees-vetverhouding. Mager en boterzacht in de mond, met een volle smaak die elke steak laat schitteren.

West-Vlaams Rood

Een terroirproduct waar chefs terecht fier op zijn. Prachtig gemarmerd, met een volle, intense smaak. Een rund met karakter, en vlees dat net dat beetje extra smaakdiepte biedt.

Belgisch Holstein

Mager, zacht en subtiel van smaak. Dit rund (oorspronkelijk gefokt voor melkproductie) heeft vlees met een fijne structuur en een lichte, natuurlijke zoetheid waardoor elke steak een tikkeltje verfijning krijgt.

Kempens Roodbont

Een robuust rund dat traditie en smaak verenigt. Met zijn stevige bouw levert het vlees dat diep rood, mals en uitgesproken vol van smaak is. Ideaal voor een eerlijk stuk steak met een rijke smaak beleving.

Tip: een goeie steak verdient een kwalitatief badje om in te sudderen. Delizio Arachideolie does the trick.

2. De saus: de sidekick die de show nooit steelt

Een steak zonder saus kan, maar waarom zou je? De saus is die extra punch die alles laat samenkomen. Maar de saus mag de smaak van de steak nooit verbergen. Het is het samenspel tussen de twee dat voor vuurwerk zorgt.

De klassiekers:

  1. Peperroomsaus: pikant, romig, altijd een publiekslieveling.

  2. Béarnaise: de diva onder de sauzen. Vol van smaak met een pittig tikkeltje dragon.

  3. Champignonroomsaus: comfort food pur sang, met een smeuïg mondgevoel waar je gasten voor terugkomen.

Of kies eens iets anders:

  1. Mosterdsaus: pittig, scherp en dus honderd procent Belgisch.

  2. Chimichurri: fris, kruidig, en ongelofelijk lekker bij Belgisch rund.

  3. Truffelroomsaus: een decadente twist voor wie durft te imponeren.

Welke saus je ook maakt: de basis zit altijd strak met Delizio Gourmet Bakken & Braden. Onze vloeibare vetstof spat nauwelijks, ontwikkelt minder rook en zorgt voor minder kans op aanbakken. Dat alles met de pure smaak van boter en een superieur gebruiksgemak. Voor sauzen die makkelijk binnengaan!

3. De frieten: de trots van elke Belg

Zonder frieten is er bijna geen bestaansreden voor de Belgische gastronomie. De friet is onze nationale trots, en terecht. Met de juiste aardappel en tweemaal bakken krijg je die onweerstaanbare combinatie: zacht binnenin, knapperig buitenkant.

Altijd een winnaar

Er gaat natuurlijk niets boven de klassieke friet: nu écht Belgisch dankzij Delizio Chef Beef. Vloeibaar rundvet, dus je krijgt de smaak van de frituur, maar dan met de gemakkelijkheid van frituurolie. Zo serveer je frieten waarmee je steak-friet naar een nog hoger niveau tilt.

Net wat anders

Maar frieten hoeven niet altijd klassiek geserveerd te worden. Denk bijvoorbeeld eens aan pommes pont neuf, steppegras of twists zoals wafelfrietjes of frieten van zoete aardappel. Voor die heerlijke, verfijnde crunch gebruik je Delizio Gold. De frituurolie voor culinair verfijnd frituren!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Verlekkerd op meer Delizio? Geef je e-mailadres in en ontdek alle nieuws en inspiratie vanop de eerste rij.

Jouw e-mailadres

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief!