Drie tips voor een duurzamere zaak
Op 18 juni, de Dag van de Duurzame Gastronomie, moedigen wij jou aan om samen met ons te streven naar een groenere, meer duurzame culinaire wereld. Ons hoogwaardige en duurzame assortiment heeft alvast alles om verantwoorde en smaakvolle gerechten te creëren. Maar je kan meer doen! Ook dat delen we graag met jou.
Koop en kook lokaal
Combineer onze oliën met seizoensgebonden en lokale ingrediënten voor een minimale ecologische voetafdruk en maximale smaak. Op de website www.lekkervanbijons.be vind je bijvoorbeeld meer dan 1600 lokale verkooppunten. Er zal er dus zeker eentje zijn in de buurt van jouw zaak!Hippe zaak? Kook met groenten!
Verleg (een deel van) de focus van je zaak naar groenten en serveer ook eens volledig plantaardige gerechten. Dit versterkt het de reputatie van je restaurant én heeft een positieve impact op het milieu.Verlaag de/je afvalberg
Jaarlijks gaat 30 tot 40% van de landbouwproducten verloren. Daar kan jij misschien een procentje af doen! Daar zijn verschillende manieren voor en hier heb je er al enkele van:Verkoop overschotten aan initiatieven als Too Good To Go.
Pas jouw menu aan als er gerechten niet vaak genomen worden. Of zet ze in de kijker met een aangepaste prijs!
Bied aan om restjes mee te geven in een doggybag!
Op het internet zijn nog tal van andere opties die specifiek jouw zaak kunnen helpen je afvalberg te verkleinen.
Als je deze tips grondig toepast, kan je een grote impact maken met je zaak!