Geen resultaten gevonden

Verduurzaam jouw zaak met Delizio!

Nieuws
Verduurzaam jouw zaak met Delizio!

Drie tips voor een duurzamere zaak

Op 18 juni, de Dag van de Duurzame Gastronomie, moedigen wij jou aan om samen met ons te streven naar een groenere, meer duurzame culinaire wereld. Ons hoogwaardige en duurzame assortiment heeft alvast alles om verantwoorde en smaakvolle gerechten te creëren. Maar je kan meer doen! Ook dat delen we graag met jou.

  1. Koop en kook lokaal
    Combineer onze oliën met seizoensgebonden en lokale ingrediënten voor een minimale ecologische voetafdruk en maximale smaak. Op de website www.lekkervanbijons.be vind je bijvoorbeeld meer dan 1600 lokale verkooppunten. Er zal er dus zeker eentje zijn in de buurt van jouw zaak!

  2. Hippe zaak? Kook met groenten!
    Verleg (een deel van) de focus van je zaak naar groenten en serveer ook eens volledig plantaardige gerechten. Dit versterkt het de reputatie van je restaurant én heeft een positieve impact op het milieu.

  3. Verlaag de/je afvalberg
    Jaarlijks gaat 30 tot 40% van de landbouwproducten verloren. Daar kan jij misschien een procentje af doen! Daar zijn verschillende manieren voor en hier heb je er al enkele van:

    • Verkoop overschotten aan initiatieven als Too Good To Go.

    • Pas jouw menu aan als er gerechten niet vaak genomen worden. Of zet ze in de kijker met een aangepaste prijs!

    • Bied aan om restjes mee te geven in een doggybag!

Op het internet zijn nog tal van andere opties die specifiek jouw zaak kunnen helpen je afvalberg te verkleinen.

Als je deze tips grondig toepast, kan je een grote impact maken met je zaak!

Delizio en duurzaamheid

We gaven jou al enkele tips om je zaak duurzamer te maken maar bij Delizio streven we ook naar een duurzame werking. Hieronder lees je hoe we dat proberen te doen!

  • Delizio produceert haar producten lokaal, in België, wat betekent dat we het transport van onze producten tot een minimum beperken.

  • Met de 8000 zonnepanelen die op de daken van onze productie en kantoren liggen, produceren we een massa aan groene energie.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Verlekkerd op meer Delizio? Geef je e-mailadres in en ontdek alle nieuws en inspiratie vanop de eerste rij.

Jouw e-mailadres

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief!