INGREDIËNTEN
Voor 10 porties
1,5 knolselder (+/- 1,5 kg)
3 sjalotten
Delizio Gourmet Bakken & Braden
5 l halfvolle melk
1 l room
Peper en zout
Voor 10 porties
1,5 knolselder (+/- 1,5 kg)
3 sjalotten
Delizio Gourmet Bakken & Braden
5 l halfvolle melk
1 l room
Peper en zout
Schil de knolselder en snijd in blokjes van ongeveer 2 cm groot. Hak de sjalotten grof.
Verhit de Gourmet Bakken & Braden in een pan en voeg de sjalot en knolselder toe. Bak kort aan. Voeg vervolgens de melk toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen.
Giet af wanneer de knolselder gaar is. Bewaar het kookvocht.
Pureer de gekookte knolselder en sjalot met een staafmixer of in een blender voor een gladdere consistentie. Voeg geleidelijk het opgevangen vocht en de room toe tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Knolselder heeft een nootachtige smaak en past ideaal bij een vis als heilbot. Heilbot heeft een stevige textuur en een milde smaak. Bak, gril of stoom de vis.