Delizio Challenge: olive oil martini

Recepten
Delizio Challenge: olive oil martini

Klassiekers zijn niet kapot te krijgen. Je gaat er hoogstens creatief mee aan de slag. Zoals bij deze martini, geïnfuseerd met olijfolie voor een hartige, rijke smaak en fluweelzachte textuur. Deze “fat washing” techniek is the next big thing op de cocktailkaart en mag dus niet ontbreken in jouw zaak. Graag gedaan.

Recept van chef Tyler voor onze Delizio Challenges! Let’s shake things up!

Olive oil martini

Ingrediënten:

  • 750 ml gin

  • 200 ml Delizio Olijfolie Extra Vierge

  • 5 takjes rozemarijn

  • 5 takjes tijm

  • 30 ml droge vermout

  • zout

  • Voor de garnering: olijf en citroenzeste

Werkwijze:

  1. Meng gin, Delizio Olijfolie Extra Vierge, tijm en rozemarijn in een grote pot. Roer kort om te infuseren.

  2. Plaats de pot een nacht in de diepvries, tot de olie volledig gestold is.

  3. Zeef de gin voorzichtig door een fijne zeef of kaasdoek.

  4. Verwijder de kruiden en de olie.

  5. Vul een cocktailshaker met ijs en voeg 60 ml geïnfuseerde gin, 30 ml droge vermout en een snuif zout toe.

  6. Shake minstens 30 seconden, tot het mengsel ijskoud is.

  7. Giet door een zeef in een martiniglas.

  8. Garneer met Delizio Olijfolie Extra Vierge, citroenzeste en olijf.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Verlekkerd op meer Delizio? Geef je e-mailadres in en ontdek alle nieuws en inspiratie vanop de eerste rij.

Jouw e-mailadres

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief!