Geen resultaten gevonden

Mosselen op het menu: zoveel mogelijkheden

Nieuws
Mosselen op het menu: zoveel mogelijkheden

Mosselen op het menu: zoveel mogelijkheden

Bij mosselen denken we aan de ‘r’ van rijk aan mogelijkheden. Of doet die ‘r’ een ander belletje rinkelen? Want zoals je al wel of nog niet weet, zijn het niet de maanden met een ‘r’ waarin de mosselen goed zijn, maar de seizoenen met een ‘r’. Dat wil zeggen dat jij enkel in de lente, het paarseizoen, best geen mosselen op jouw menu zet. Tijdens de rest van het jaar kan dat wel. En kan het op een heel aantal manieren.

Traditionele bereidingen

De Belg is een traditiedier en zal vaak snakken naar zijn of haar mosseltjes zoals die ze altijd heeft.

  • Mossel natuur
    Stoof grof gesneden ui en selder aan in Gourmet Bakken & Braden. Kook samen met de mosselen gedurende vier tot vijf minuten.

  • Mosselen in witte wijn
    Kook mosselen met witte wijn, uien, selderij en kruiden zoals peterselie. De combinatie van wijn en kruiden accentueert de natuurlijke smaak van de mosselen.

  • Mosselen in bier
    Gebruik een lokaal Belgisch bier voor een unieke twist. Het bier geeft de mosselen een rijke, volle smaak.

  • Mosselen à la crème
    Voeg room toe aan de bouillon voor een romige variant. Dit is vooral geliefd in de wintermaanden.

Moderne interpretaties

De Belg heeft het soms ook graag eens wat anders en daar kan jij in jouw zaak het verschil maken.

  • Mosselen stoven
    Verhit een scheutje Delizio Zonnebloemolie in een pan en voeg de mosselen toe. Breng op smaak met een takje tijm en rozemarijn, een teentje knoflook en peper. Blus af met witte wijn en zet het deksel op de pan. Laat even stoven. Voeg uiteindelijk een lepel Gourmet Margarine, wat limoensap, tomaatjes en verse koriander toe. Laat nog even kort verder stoven.

  • Gegratineerde mosselen met lookboter
    Vul mosselen met versgemaakte kruidenboter, op basis van Gourmet Margarine, en gratineer ze in de oven voor een krokante, smaakvolle hap.

  • Mosselsoep
    Maak een romige mosselsoep met aardappelen, prei en room. Stoof de prei eerst aan met Gourmet Bakken & Braden.

En bij de mosselen?

Hoe je het zwarte zeegoud ook klaarmaakt, bijna altijd passen er krokante frieten en verse saus bij.

Lekkere mosselsaus begint heel vaak bij lekkere mayonaise en die begint dan weer bij Delizio. Meer bepaald bij Delizio Arachideolie. Met verse mayonaise heb je de basis voor onder andere een klassieke mosselsaus maar ook een smaakvolle kruidensaus.

  • Mosselsaus
    Meng vijf el mayonaise, één el dijonmosterd, 2 el water en één theelepel fijngehakte dille door elkaar. Voeg peper en eventueel honing toe naar smaak.

  • Kruidensaus
    Meng verse mayonaise met een beetje water en roer goed door. Voeg gehakte peterselie, dille en gedroogde tijm toe en meng goed. Breng op smaak met versgemalen peper.

Voor krokante frieten met een oerechte Belgische smaak wijzen we je graag door naar een andere blog!

Met mosselen kan je dus alle kanten op en doe je niets verkeerd. Behalve dan in de lente, dan laat je ze best hun ding doen. Voeg jouw eigen twist toe aan een veelzijdig ingrediënt als de mossel en reken altijd op de professionele bijstand van jouw souschef: Delizio.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Verlekkerd op meer Delizio? Geef je e-mailadres in en ontdek alle nieuws en inspiratie vanop de eerste rij.

Jouw e-mailadres

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief!