Geen resultaten gevonden

Waarom zelfgemaakte sauzen jouw frituur een boost geven!

Waarom zelfgemaakte sauzen jouw frituur een boost geven!

Waarom zelfgemaakte sauzen jouw frituur een boost geven

Als eigenaar van een frituur weet je dat de warme bereidingen op je menu net zo belangrijk zijn als de frieten zelf. En dan is het brede gamma aan kant-en-klare opties mooi meegenomen. Maar wat als je de concurrentie voorbij wil steken? Dan is huisgemaakt de weg naar succes!

Laten we eerlijk zijn: kant-en-klare bereidingen zoals stoofvleessaus, goulash of vol-au-vent hebben hun voordelen. Ze zijn gemakkelijk, betaalbaar en altijd beschikbaar. Je hoeft alleen maar een pot of blik open te draaien, opwarmen en klaar.

Maar versgemaakte sauzen zijn de echte winnaars van je zaak – op je frieten na dan.

Stel je voor: je klanten komen binnen voor hun wekelijkse portie friet, maar deze keer krijgen ze niet die normale saus uit de fabriek. Neen, ze krijgen een heerlijke saus. Nét iets pittiger, net iets voller van smaak. Ze proeven: dit is anders. Dit is beter! Meteen heeft jouw frituur iets speciaals, iets wat ze bij de concurrentie niet krijgen.

Met versgemaakte sauzen kan jij nog écht verrassen. Ze zijn smaakvoller en kunnen volledig afgestemd worden op jouw eigen voorkeuren. Wil je een lokaal bier gebruiken voor je stoofvleessaus? Je doet het gewoon!

Bovendien is het ook ideale marketing. Een bord op je toog met de boodschap dat je jouw bereidingen zelf maakt? Dat is goud waard. Klanten waarderen de extra moeite die je doet en daar willen ze ook meer voor betalen. De perfecte margemaker dus!

Stoofvleessaus: de evergreen onder de sauzen

Als je één saus uit eigen keuken moet hebben, laat het dan stoofvleessaus zijn. Met dit Belgische icoon op de kaart zend jij het juiste signaal: hier vind je nog de enige echte. Veel werk? Helemaal niet. Met slechts een handvol ingrediënten creëer jij in een handomdraai een stevige voorraad.

Ingrediënten

  • Delizio Gourmet Bakken & Braden

  • 2,5 kg stoofvlees (rund)

  • 5 grote uien, fijngesneden

  • 5 flesje bruin bier

  • Scheut rodewijnazijn

  • 5 eetlepels mosterd

  • 5 eetlepels bruine suiker

  • 5 laurierblaadjes

  • 5 sneetjes peperkoek

  • Peper en zout naar smaak

Aan de slag

Verwarm een flinke scheut Delizio Gourmet Bakken & Braden in een stoofpot. Bak het stoofvlees aan tot het een mooie, goudbruine kleur heeft. Voeg de fijngesneden uien toe en laat ze zachtjes meebakken tot ze glazig zijn. Blus met het bier en de rodewijzazijn. Roer er de mosterd door. Voeg de bruine suiker, laurierblaadjes en de sneetjes peperkoek toe. Laat alles op een zacht vuur minstens twee uur pruttelen, tot het vlees botermals is en de saus heerlijk dik. Breng op smaak met peper en zout.

Zin in meer zelfgemaakte sauzen?

Ga ervoor, want stoofvleessaus is slechts het begin. Met Delizio Gourmet Bakken & Braden kun je tal van andere warme sauzen creëren die jouw frituur onderscheiden. Van een peperroomsaus tot een pikante curry voor crazy loaded fries, de mogelijkheden zijn eindeloos. En met onze andere oliën ga je ook voor koude, huisgemaakte sauzen. Zelfgemaakte tartaar? Da’s scoren!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Verlekkerd op meer Delizio? Geef je e-mailadres in en ontdek alle nieuws en inspiratie vanop de eerste rij.

Jouw e-mailadres

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief!